Monnet varmesokker

Monnet ble etablert i 1930  og har siden det fokusert på å utvikle og produsere tekniske sokker for ulike aktiviteter. Monnet sine sokker er 100% made in France da all deres produksjon skjer på deres egne fabrikker i Burgund. De er posisjonert i markedet som høyt teknisk og har både en meget sterk merino linje og en syntetisk linje. 

Monnet har alltid jobbet tett på brukerne og med toppidretten. I disse dager er dertes detteste parnerskap det franske skilandslaget og des guides de Chamonix.

Kolleksjonen består av produkter i segmentene Alpint, Langrenn, Randoné, Hiking, Trail, Løp og Trekking. 

Utover dette lager de også en spesiell kolleksjon for jakt og en til bruk i industrielt fottøy. 
Det er flere ting som kan framheves om produktene men det som går igjen i absolutt alle modellene er:

  • Presise størrelser: Alle modeller går i kun to og to størrelser ( eks 39-40) i motsetning til mange andre merker som går 3-4 størrelser.
  • Y-Hel: Monnet bruker mer materiale på helen for å gi en ordentlig rund form på helen for best mulig passform.
  • Utover dette så må det framheves deres kompetanse i materialvalg for best mulig kvalitet og funksjon tilpasset den aktiviteten og det fottøyet sokkene skal brukes i. 

Monnet har også noen spesialprodukter. I noen av modellene har de antignagsår funksjoner ved å bruke en spesiell friksjonslav garn i de mest utsatte områdene. Ytterligere beskyttelse mot gnagsår kan du få ved å benytte deres Twin socks som de lager i både løp, hike og trek. Dette er sokker som er laget med en teknikk der man vever to sokker sammen så friksjonen kommer mellom sokkene isteden for mellom foten og sokken. 

Seneste nyutvinningen av spesialprodukter fra Monnet er deres Gelprotech og  HeatProtech produkter. 

Først ute var alpinsokken med en 19 cm spesielt utviklet medisinsk gel på framsiden av leggen. Dette er et produkt som vil øke komforten for alle, men spesielt de som får vondt på framsiden av leggen når de står på ski vil elske dette produktet. Denne sokker finnes i syntetiske materialer og i merinoull. 

Det neste produktet i Gelprotech serien var en sokk som løser et annet stort problem. Gelprotech Trek er en sokk med gel-beskyttelse på utsiden av storetåens grunnledd for å hjelpe alle de med Hallux valgus.

Denne sokken finnes i syntetiske materialer og i merinoull. 

Gleprotech ankel-beskyttelse er for alle som får vondt i ankelkulene når de står på ski, skøyter eller gjør andre aktiviteter. 

Monnet vant ISPO Award for Gelprotech alpinsokk og ankel beskyttelse i 2018

Under kan du se noen av sokkene i de enkelte kolleksjonene til Monnet.